Atraktivna posteljnina je kraljica postelje

posteljnina

Atraktivna posteljnina je kraljica postelje

Zagotovo ste se kdaj že zbudili še bolj utrujeni kot takrat, ko ste se odpravili v posteljo, ali pa zvečer preprosto niste mogli niti zatisniti očesa, čeprav je od vaše zadnje skodelice kave minilo že več ur. Kakovosten spanec ponoči je temelj za uspešno opravljanje vsakdanjih, službenih in drugih obveznosti podnevi, za kar je v veliki meri zaslužen prostor, v katerem spite, in postelja, v kateri se vsako jutro zbudite. Pri tem je ključno, da si ustvarite kar najboljše razmere za počitek in spanje, ki vam ne bodo povzročale neprespanih noči. K temu pa, verjeli ali ne, v veliki meri pripomore tudi kakovostna posteljnina, ki ne le da vam pomaga, da se lažje zazibljete v spanec, ampak v spalni prostor vnese barve ter ustvari sproščeno vzdušje za spanje. Spodaj vam razkrivamo vse skrivnosti, kako izbrati posteljnino, zaradi katere si sploh ne boste želeli več zapustiti svoje postelje.

Naša ponudba:

Izberite lahek, zračen in kakovosten material

Nočni počitek je čas za regeneracijo telesa in da bo ta čim uspešnejša, lahko poskrbite sami z izbiro kakovostno tkane posteljnine v obstojni vezavi. Izbirate lahko med posteljninami iz najrazličnejših naravnih in umetnih materialov, pri čemer se seveda prednjačijo naravni – taka posteljnina je prijetnejša na otip, boljše vpija vlago in preprečuje prekomerno nočno potenje ne glede na letni čas. Prva izbira med naravnimi materiali je prijetno mehek in zračen bombaž, kombinacija bombaža in gladkega satena pa je še posebej prijetna v vročih poletnih nočeh. Posteljnina iz lanu je na otip sicer nekoliko trša in bolj groba, a ponovno pridobiva na priljubljenosti, saj v poletnih mesecih zagotavlja prijeten hlad. Pogosta izbira med naravnimi materiali je tudi prestižna svila s čudovitim leskom in hladilnim učinkom, med umetnimi materiali pa se najpogosteje pojavljajo sintetični.

Posteljnina naj ne bo prevelika, ne premajhna

Pred nakupom posteljnine preverite, kakšna je velikost vaše vzmetnice, vzglavnika in prešite odeje, da boste izbrali posteljnino takih dimenzij, ki se jim bo popolnoma prilegala. Pomagate si lahko s tabelo mer, v katerih se navadno dobijo vzglavniki, odeje in vzmetnice –  standardne mere za prešite odeje in posteljnino zanje so 140×200, za vzglavnike pa 60×80. Pozorni bodite na to, da se lahko posteljnina velikokrat dobi tudi v kompletu za zakonsko posteljo za veliko odejo z merami 200×200 in pripadajočima dvema prevlekama za vzglavnike, kar vam velikokrat še olajša nakup posteljnine.

O izboru posteljnine se odločajte v skladu z letnimi časi

Tako kot se sami oblačite v skladu z zunanjimi temperaturami in letnimi časi, je treba oblačiti tudi vaše postelje. Posamezni materiali za posteljnino so namreč še posebej primerni za določene letne čase. Poleti bo kot lahen vetrič prijeten hlad pričarala posteljnina iz bombaža ali bombažnega satena, saj ima bolj zračna vlakna, ki lažje vpijajo odvečno vlago. Bombažni krep ima poleg zračnosti še eno prednost, in to je, da ga ni potrebno likati, zaradi svoje teksture pa je primeren za vse letne čase. Za vse, ki se soočajo s povečanim potenjem ne glede na letni čas, je prava izbira posteljnina iz svile ali satena, ki prijetno božata kožo, hkrati pa vas bosta razvajala s svojim svetlečim videzom in gladkostjo. V zimskih mesecih vas bo pogrela posteljnina iz kosmatene bombažne tkanine flanele, saj njeno gosto tkanje zadržuje toploto in vam zagotavlja udobje tudi v najbolj hladnih nočeh.

Eksperimentirajte z barvami in vzorci posteljnine

Ko gre za spanje, je seveda na prvem mestu udobje, a vizualno privlačna posteljnina vas bo zvečer kar vabila v objem tople postelje, zato nekaj pozornosti namenite tudi barvni paleti za posteljnino. Lahko jo kombinirate tako, da se bo skladala s prevladujočim stilom pohištva v spalnici, otroški oz. mladinski sobi in bo dodala piko na i celotnemu dizajnu. Pri izbiri poslušajte sebe in ne zadnjih modnih trendov, saj je pomembno, da v spalnem prostoru ustvarite vzdušje, ki vas bo navdalo z mirom in pozitivno energijo – pa naj bo to z živimi, strastnimi in optimističnimi barvami kot so rdeča, rumena ali oranžna, ali pa vas bolj navduši posteljnina z umirjenimi, hladnimi in uravnoteženimi barvami, med katere sodijo modra, zelena in vse njune različice, ki bodo ustvarile pravo spalno idilo. Z nevtralnimi barvami na drugi strani boste dosegli pridih jasnosti, čistosti in nedolžnosti, kot nalašč za pobeg v sanje. Ustvarite spalnico po svojem okusu, premišljeno izbrana posteljnina pa bo zaokrožila celotno izkušnjo spanja in vas vsak večer odpeljala med zvezde.

Izdelek ste pravkar dodali v košarico.: