Napenjalne rjuhe

napenjalne rjuhe

Napenjalne rjuhe

Napenjalne rjuhe, kot jih poznamo danes, so pred nekaj leti praznovale svojo 60-letnico, čeprav so se številni že od zgodnjih let 20. stoletja trudili najti rešitev, kako pokriti vzmetnico brez zahtevnega postiljanja, ki bi preprečilo, da robovi ravne rjuhe ne bi zdrsnili izpod vzmetnice na njenih vogalih in bi se zjutraj  zbudili zaviti vanje kot mumija.  Zahvaljujoč izumu, ki ga je leta 1959 patentirala Bertha Berman v ZDA, in je na vogalih rjuh oblikoval žepe z všito elastiko, pa lahko napenjalne rjuhe dobesedno objamejo vzmetnico in na ta način omogočijo varen in tesen oprijem, ki vam nudi brezskrben in udoben spanec.

Napenjalne rjuhe se morajo popolnoma prilegati ležišču

Danes ima večina napenjalnih rjuh krožno elastiko všito vzdolž celotnega obsega rjuhe, kar omogoča popolno prileganje vzmetnici brez neželenega gubanja, še posebej, če so izdelane iz tkanine, ki ima že sama po sebi takšne značilnosti – to je jersey. Zahvaljujoč njegovi pleteni strukturi, se jersey lahko pohvali z odličnimi lastnostmi, idealnimi za izdelavo posteljnega perila, predvsem napenjalnih jogi rjuh. Jersey je raztegljiv, prijeten in mehak na otip, se ne guba, je zračen, dobro vpija znoj, greje pozimi in hladi poleti, skratka tkanina, ki bi si jo samo želeli čutiti na svoji koži.

Tudi material, iz katerega so izdelane napenjalne rjuhe, vpliva na kakovost spanca

Poznamo rjuhe izdelane iz različnih materialov – satena, bombažnega platna, svile. Zaradi prej navedenega, pa se čedalje bolj uveljavljajo napenjalne rjuhe izdelane iz bombažnega jerseja, ki  pridobivajo vse več zvestih kupcev. Jersey je pleten material, ki je bil prvotno izdelan iz volne in so ga prvi začeli izdelovati na otoku Jersey v Rokavskem prelivu, po katerem je ta tkanina tudi dobila ime. V sredini 19. stoletja se je jersey že uveljavil in postal poznan material za izdelavo predvsem moških športnih in delovnih oblačil ter spodnjega perila.  Velik preobrat v vsesplošni priljubljenosti jerseya pa je prišel leta 1916, ko ga je v svojo kolekcijo legendarnih elegantnih kostimov vključila Coco Chanel, s čimer je sprožila pravi trend oblačil iz jerseya. Od tedaj je jersey postal najpomembnejši material za izdelavo vseh vrst oblačil, saj ga odlikujejo izredna mehkost, vpojnost, prožnost in zračnost. Vse to pa so lastnosti, zaželene in idealne za vse vrste tekstilnih izdelkov, od športnih majic do jogi rjuh. Danes se jersey proizvaja predvsem iz bombaža in sintetičnih vlaken.

Čeprav morda ne izgledajo tako sijajno kot satenaste ali svilene, imajo napenjalne rjuhe narejene iz bombažnega jerseya toliko prednosti in dobrih lastnosti, da, ko jih boste enkrat preizkusili, jih ne boste nikoli več želeli zamenjati za katerikoli drugo vrsto tkanine za vaše rjuhe. Odlikuje jih neverjetna udobnost in predvsem izjemna praktičnost, saj napenjalne rjuhe iz jerseya poleg pranja ne potrebujejo nobenega vzdrževanja. Lahko jih perete pri 40-60 stopinjah, po sušenju pa le enostavno napnete na vaš jogi in napenjalna rjuha se bo popolno prilegala na vašo posteljo brez ene same gube. Popolno prileganje katerikoli velikosti jogija, poleg široke izbire dimenzij, ki si jih lahko ogledate v naši spletni trgovini, omogoča krožna elastika, ki se jogija oprime po širini in dolžini in tako preprečuje neprijetno gubanje tkanine med spanjem. Napenjalne rjuhe iz bombažnega jerseya so resnično izredno preproste za vzdrževanje, saj jih ni potrebno likati, niti previdno zlagati, ko jih spravljate v omaro in kakorkoli se vam včasih morda zdi zmečkana, ko boste napenjalno rjuho kot bi mignil in brez truda raztegnili na jogi, bo vedno videti, kot bi jo pravkar brezhibno zlikali.

Katere so glavne prednosti napenjalnih rjuh, narejenih iz jerseya?

Dobrim lastnostim napenjalnih rjuh, ki vas bodo sigurno navdušile, če jim le boste dali priložnost, pa kar ni konca. Ne samo da so, poleg vsega že naštetega, udobne, mehke na otip in izdelane iz koži prijaznega 100% bombaža, na voljo so vam tudi v široki paleti barv in velikosti, praktično za čisto vse velikosti jogijev in kot idealna kombinacija k vzorcu vaše posteljnine. Prav tako so napenjalne rjuhe iz bombažnega jerseya, v primerjavi s satenastimi ali svilenimi, cenovno bolj ugodne in primerne za vsak žep. Zaradi vseh teh številnih prednosti kombinacije napenjalne rjuhe in jerseya so se številni proizvajalci odločili, da raziskave in razvoj usmerijo tudi v svet posteljnine in predstavijo najbolj kakovostne materiale za doseganje najboljšega doživetja dobrega spanca. Rezultati raziskav omogočajo nenehno izboljševanje standardov na področju tekstilnih izdelkov, ki zagotavljajo, da so vaše napenjalne rjuhe iz bombažnega jerseya izdelane brez škodljivih kemikalij in so povsem varne za uporabo za tudi najbolj občutljivo otroško kožo.

Če razmišljate, da bi s čim manjšimi stroški prenovili ali spremenili podobo vaše spalnice, vas vabimo, da to storite z zamenjavo posteljnine in si ogledate našo obširno ponudbo kakovostnih napenjalnih rjuh in posteljnih garnitur. Ni prijetnejšega, kot si po napornem delovniku, zvečer privoščiti dober počitek v postelji na sveži, novi posteljnini. Napenjalne rjuhe boste lahko izbrali med več kot 30 različnimi barvnimi odtenki, odvisno od vaše najljubše barve ali želenega razpoloženja in za vse velikost vzmetnic. V primeru, da niste prepričani katera velikost napenjalne rjuhe je prava za vašo vzmetnico nas pokličite ali nam pišite in z veseljem vam bomo pomagali z nasvetom.